Visie

Yoga Conversations


Relaxatie & welzijn


over Charlotte

relaxatietherapeut - yogadocent

integratief traumatherapeut 

Ik kwam in 2010 voor het eerst met yoga in contact. Het was pas een paar jaar later, toen ik na een licht auto-ongeval door een blessure (tijdelijk) geen viool meer kon spelen, dat yoga een meer prominente plek innam in mijn leven.


Eerst ontdekte ik de vele fysieke voordelen, en na een tijd ondervond ik dat ik ook mentaal rustiger én sterker stond. Viool spelen ging na een paar maand gelukkig weer, en ik behaalde een Master Muziek (specialisatie viool) en nog een Master Muziek, specialisatie kamermuziek.


In 2016 schreef ik me in voor de 200 uren opleiding Alignment-Orientated Flow bij Joachim Meire, en daar voelde ik al snel dat ik ook yoga bij anderen wil brengen.

Omdat mijn leven vaak heel yang, snel en dynamisch is, heb ik nood aan iets rustiger om opnieuw evenwichtig te staan. Yin yoga voelt voor mij als thuiskomen bij mezelf. Ik verdiepte me in yin en volgde een basic yin yoga teacher training (50 uren) bij de Zwitserse Mirjam Wagner in 2017, en een jaar later volgde de 25 uren advanced teacher training. 


Mijn praktijkervaring bracht me dichter bij mijn jarenlangepassie voor psychosomatiek, meerbepaald hoe emoties, gebeurtenissen en dergelijke een impact kunnen hebben op het lichaam. Het is bijzonder mooi en krachtig om op een veilige manier, onder juiste begeleiding, opnieuw te verbinden met jezelf, zodat bepaalde intense ervaringen niet meer als een overrompeling of een belemmering aanvoelen. Mijn missie is jou begeleiden naar & ondersteunen in het ervaren van veiligheid, meer vrijheid en rust. 


Ik volgde onder andere volgende bijkomende korte trainingen/opleidingen:

- Trauma First Aid (dr. Peter A. Levine, 2020), Embodied Philosophy 

- Mindful & Trauma Informed Yoga, 20H (dr. Ann Bortz, 2021), Yoga Medicine 

- Lichaamsgericht begeleiden in de individuele praktijk (Johanna Descamps, 2021), Educatieve Academie

- Introductieweekend Somatic Experiencing (2022), Trauma Healing Belgium

- Integratief traumatherapeut & psychosomatoloog (AIHP, 2022) 

- Relaxatietherapeut (Centrum Open Mind, 2022)


over Ken

wandelcoach - klinisch psycholoog

loopbaanbegeleider 

Ik heb steeds interesse gehad in het ondersteunen van anderen bij het bereiken van hun doelen. Vandaar mijn keuze om psychologie te studeren, waarin ik in 2013 mijn master behaalde.


Na in Gent gestudeerd te hebben, woonde ik er ook een aantal jaren. Ik blijf het de leukste stad van België vinden. (Natuurlijk vind ik Meise hét leukste dorp!) 


In mijn vrije tijd schrijf ik, volg ik mindfulness sessies en speel ik graag Stratego. Naast beweging - liefst in de natuur - ben ik ook fan van goed eten!


Afgelopen 4 jaar coachte ik werkzoekenden. Ik help mensen hun krachten (her)ontdekken en hen in hun kracht te zetten: dat is mijn missie. Ik ondervond zelf hoe natuur en beweging hierin ondersteunend kunnen zijn. Daarom combineer ik mijn coachings ook in een groene omgeving. Ik behaalde het certificaat 'wandelcoach' volgens de Mindful Run® methode.Het samenbrengen van natuur in coachings prikkelt je zintuigen, brengt je in het nu en verbindt je met jezelf.

Je kan bij mij terecht voor individuele coaching via gesprekssessies in de gezonde buitenlucht.


Je kan ook met loopbaancheques bij mij terecht voor loopbaanbegeleiding. 


Ik ben aangesloten bij de Psychologencommissie (COMPSY) met erkenningsnummer 881113212 en bij de Federale Dienst Gezondheidsberoepen en beroepsuitoefeningen als klinisch pyscholoog met visumnummer 348042.