Visie

Yoga Conversations


YOGA & COACHING


Met Yoga Conversations wil ik een plek creëren waar ruimte is voor jezelf.


Een plek waar je tot rust kan komen, en ook weer kan opladen.


Een plek waar je op een veilige manier meer kan verbinden met je lichaam en met jezelf.


Waar je in alle zachtheid kan thuiskomen.
Charlotte

yoga- & lichaamsgericht coach
integratief traumatherapeut en psychosomatoloog io

Ik kwam in 2010 voor het eerst met yoga in contact. Het was pas een paar jaar later, toen ik na een licht auto-ongeval door een blessure (tijdelijk) geen viool meer kon spelen, dat yoga een meer prominente plek innam in mijn leven.


Eerst ontdekte ik de vele fysieke voordelen, en na een tijd ondervond ik dat ik ook mentaal rustiger én sterker stond. Viool spelen ging na een paar maand gelukkig weer, en ik behaalde een Master Muziek (specialisatie viool) en nog een Master Muziek, specialisatie kamermuziek.


In 2016 schreef ik me in voor de 200 uren opleiding Alignment-Orientated Flow bij Joachim Meire, en daar voelde ik al snel dat ik ook yoga bij anderen wil brengen.

Omdat mijn leven vaak heel yang, snel en dynamisch is, heb ik nood aan iets rustiger om opnieuw evenwichtig te staan. Yin yoga voelt voor mij als thuiskomen bij mezelf. Ik verdiepte me in yin en volgde een basic yin yoga teacher training (50 uren) bij de Zwitserse Mirjam Wagner in 2017, en een jaar later volgde de 25 uren advanced teacher training. 


Mijn ervaring in het geven van yoga leidde me naar mijn passie voor psychosomatiek, meerbepaald hoe emoties, gebeurtenissen en dergelijke een impact hebben op het lichaam. Ik volgde bijscholingen rond trauma bij onder andere de Amerikaanse traumapsycholoog dr. Peter A. Levine, grondlegger van de Somatic Experiencing-methode. Bij Yoga Medicine (dr. Ann Bortz) volgde ik een 20 uren opleiding: Mindful & Trauma Informed Yoga. 


Momenteel volg ik de opleiding tot integratief traumatherapeut en psychosomatoloog.


Binnen Yoga Conversations bied ik lichaamsgerichte begeleiding, individuele yogasessies of groepslessen yin yoga aan.

Ken

klinisch psycholoog
wandelcoach

Ik heb steeds interesse gehad in het ondersteunen van anderen bij het bereiken van hun doelen. Vandaar mijn keuze om psychologie te studeren, waarin ik in 2013 mijn master behaalde.


Na in Gent gestudeerd te hebben, woonde ik er ook een aantal jaren. Ik blijf het de leukste stad van België vinden. (Natuurlijk vind ik Meise hét leukste dorp!) 


In mijn vrije tijd schrijf ik, volg ik mindfulness sessies en speel ik graag Stratego. Naast beweging - liefst in de natuur - ben ik ook fan van goed eten!


Afgelopen 4 jaar coachte ik werkzoekenden. Ik help mensen hun krachten (her)ontdekken en hen in hun kracht te zetten: dat is mijn missie. Ik ondervond zelf hoe natuur en beweging hierin ondersteunend kunnen zijn. Daarom combineer ik mijn coachings ook in een groene omgeving. Ik behaalde het certificaat 'wandelcoach' volgens de
Mindful Run® methode.Het samenbrengen van natuur in coachings prikkelt je zintuigen, brengt je in het nu en verbindt je met jezelf.

Je kan bij mij terecht voor individuele coaching via gesprekssessies, ook mogelijk in de gezonde buitenlucht.


Erkenningsnummer psychologencommissie: 881113212