FAQ

Veelgestelde vragen


Wat is yin yoga?


Yin yoga is een fysiek rustige vorm van yoga, waarbij de asana's of de houdingen langer worden aangehouden. De spieren ontspannen en het bindweefsel wordt gerekt en gehydrateerd, waardoor je gewrichten soepeler en gezonder worden. Yin yoga is ideaal voor jou als je nood hebt aan meer rust, ontspanning en flexibiliteit. Overleg altijd eerst met je behandelend arts en met Charlotte of er geen contra-indicaties zijn.


Hoe reserveer ik een les?


De agenda kan je hier raadplegen. Je stuurt een mail of sms met de data waarop je naar de les wil komen. Pas wanneer je een bevestiging hebt ontvangen, is je inschrijving definitief.


inschrijven via hello@yogaconversations.be of 0479 313 210


Wat houdt dat in, traumasensitieve lessen?


Traumasensitief werken betekent dat je er rekening mee houdt dat iemand (een) ingrijpende gebeurtenis(sen) heeft meegemaakt waardoor het zenuwstelsel en stresssysteem in de war kunnen zijn. Er wordt volledige ondersteuning geboden en op eigen tempo gewerkt aan opnieuw een veilige verbinding leggen tussen lichaam & geest. Een veilige omgeving staat centraal, waarin je volledig jezelf mag zijn en je eigen keuzes kan maken. Traumasensitieve lessen zijn dus voor iedereen; ook als je geen trauma hebt meegemaakt.


Moet je lenig zijn om aan yoga te kunnen doen?


Neen. Belangrijk: je past de yoga aan aan jouw lichaam, jouw noden. Je past je lichaam niet aan aan yoga. Waarom wil jij starten met yoga? Wil je meer beweging, wil je werken aan het fysieke aspect? Dan ga je eerdere voor een vinyasa of yang-les kiezen. Ben je op zoek naar meer rust, ontspanning of diepgang? Dan is yin yoga eerder iets voor jou. Neem contact op als je verdere informatie wenst.


Geef je ook overdag yogalessen?


Groepslessen vinden enkel 's avonds plaats. Privé- & bedrijfslessen gaan door op afspraak en die kan je dus wel overdag inplannen via hello@yogaconversations.be