Yoga op maat

YOGA OP MAAT

Zin in een yogamoment voor jezelf?

Een moment vol verbinding en zachte ontspanning?


Maak een afspraak voor jouw individueel yogamoment

(yin, traumasensitief, restorative).


Starten doen we met een gesprek waarin de sessie wordt afgestemd op jouw wensen en noden. Daarna geniet je van 60 minuten yoga. Afsluiten doen we met een theetje - koffie mag ook -, zodat jij nog wat kan nagenieten!

PRAKTISCH

WAAR?

Studio Denn

Nieuwelaan 200

1860 Meise

WANNEER?

op afspraak

TARIEF?

€85

over Charlotte

relaxatietherapeut - yogadocent

integratief traumatherapeut 

In 2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Eerst begon ik de fysieke voordelen te ervaren, daarna ook de mentale. Ik stond rustiger en tegelijk sterker in het leven. 


Geboeid startte ik in 2016 met mijn eerste yoga opleiding; Alignment-Orientated Flow bij Joachim Meire (200U YA). Initieel ter verdieping, al voelde ik heel snel dat ik ook anderen wil ondersteunen via yoga.


Evenwicht is belangrijk, en omdat mijn leven vaak heel dynamisch, druk en yang is, begon ik me te verdiepen in yin yoga. Dat voelde - en voelt nog steeds - als thuiskomen. Ik volgde een basis yin yoga teacher training in 2017 (50U YA) en een jaar later volgde ik de advanced training (25U YA), beiden bij de Zwitserse Mirjam Wagner.


Mijn praktijkervaring bracht me dichter bij mijn jarenlangepassie voor psychosomatiek, meerbepaald hoe emoties, gebeurtenissen en dergelijke een impact kunnen hebben op het lichaam. Het is bijzonder mooi en krachtig om op een veilige manier, onder juiste begeleiding, opnieuw te verbinden met jezelf, zodat bepaalde intense ervaringen niet meer als een overrompeling of een belemmering aanvoelen. Mijn missie is jou begeleiden in het ervaren van veiligheid, meer vrijheid en ontspanning in je eigen lichaam. 


Ik volgde onder andere volgende bijkomende korte trainingen/opleidingen:

- Trauma First Aid (dr. Peter A. Levine), Embodied Philosophy

- Mindful & Trauma Informed Yoga, 20H (dr. Ann Bortz), Yoga Medicine

- Lichaamsgericht begeleiden in de individuele praktijk (Johanna Descamps), Educatieve Academie

- Introductieweekend Somatic Experiencing, Trauma Healing Belgium

- Integratief traumatherapeut & psychosomatoloog, AIHP

- Relaxatietherapeut, Centrum Open Mind