Relaxatietherapie

Relaxatietherapie

Lichaamsgerichte begeleiding

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vaak kan je lichaam bepaalde gebeurtenissen of emoties vasthouden, wat kan leiden tot diverse blokkades en spanningen.


In deze begeleiding gaan we samen aan de slag met wat jou bezig houdt.

Veelvoorkomende klachten zijn stress, laag energiepeil, fysieke of emotionele spanningen, onrust, angst, laag zelfvertrouwen, grenzen aangeven, niet (meer) in verbinding staan met jezelf ...


We kijken naar duurzame inzichten en handvaten die volledig bij jou passen, niet naar quick-fixes of kant-en-klare oplossingen. Daarbij is veiligheid prioritair: er wordt voldoende tijd en aandacht gegeven aan het creëren van een veilige omgeving en een vertrouwensrelatie vooraleer dieper gewerkt wordt.


In de begeleiding werk ik vanuit een integratief kader, om jou meer persoonlijke zorg te kunnen bieden. Volgende methodes kunnen aan bod komen: yin/restorative/traumasensitieve yoga, meditatie, visualisatie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, focusing, begeleidende gesprekken, EFT en andere lichaamsgerichte technieken.


Soms is psychotherapie of een andere begeleidings- of therapievorm aangewezen. In dat geval verwijs ik je graag door naar een gepaste therapeut of arts. Eventueel kan. relaxatietherapie/lichaamsgerichte begeleiding op een gepast moment dan een waardevolle aanvulling zijn.

TRAUMASENSITIEF

Traumasensitief werken houdt in dat er rekening gehouden wordt met de gevolgen van een mogelijk psychotrauma. Veiligheid creëren is prioritair. De begeleiding gebeurt in wederzijdse afstemming, waarbij steeds meerdere keuzemogelijkheden worden aangeboden. 

HOLISTISCH

Het geheel is belangrijker dan de som van de delen; we kijken niet naar een geïsoleerde klacht, maar leggen verbindingen tussen de verschillende lagen (cognitief, emotioneel, lichamelijk). Mind - body - soul. 

VEILIG

Een veilige omgeving en connectie zorgen ervoor dat je op een duurzame, stabiele manier kan verwerken en groeien. We schenken hier dus veel aandacht, tijd en zorg aan. 

AUTHENTIEK

Op jouw tempo. Wat werkt voor jou. Zodat jij dichtbij jezelf in je kracht kan staan. 

PRAKTISCH

WAAR?

Studio Denn

Nieuwelaan 200

1860 Meise- Medisch Centrum Machelen

Kerklaan 1

1830 MachelenWANNEER?

op afspraak

TARIEF?

intake (45min-1u): € 40

sessie (50 min): € 50

sessie (60 min): € 60

over Charlotte

relaxatietherapeut - yogadocent

integratief traumatherapeut

In 2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Eerst begon ik de fysieke voordelen te ervaren, daarna ook de mentale. Ik stond rustiger en tegelijk sterker in het leven. 


Geboeid startte ik in 2016 met mijn eerste yoga opleiding; Alignment-Orientated Flow bij Joachim Meire (200U YA). Initieel ter verdieping, al voelde ik heel snel dat ik ook anderen wil ondersteunen via yoga.


Evenwicht is belangrijk, en omdat mijn leven vaak heel dynamisch, druk en yang is, begon ik me te verdiepen in yin yoga. Dat voelde - en voelt nog steeds - als thuiskomen. Ik volgde een basis yin yoga teacher training in 2017 (50U YA) en een jaar later volgde ik de advanced training (25U YA), beiden bij de Zwitserse Mirjam Wagner.


Mijn praktijkervaring bracht me dichter bij mijn jarenlangepassie voor psychosomatiek, meerbepaald hoe emoties, gebeurtenissen en dergelijke een impact kunnen hebben op het lichaam. Het is bijzonder mooi en krachtig om op een veilige manier, onder juiste begeleiding, opnieuw te verbinden met jezelf, zodat bepaalde intense ervaringen niet meer als een overrompeling of een belemmering aanvoelen. Mijn missie is jou begeleiden in het ervaren van veiligheid, meer vrijheid en ontspanning in je eigen lichaam. 


Ik volgde onder andere volgende bijkomende korte trainingen/opleidingen:

- Trauma First Aid (dr. Peter A. Levine), Embodied Philosophy

- Mindful & Trauma Informed Yoga, 20H (dr. Ann Bortz), Yoga Medicine

- Lichaamsgericht begeleiden in de individuele praktijk (Johanna Descamps), Educatieve Academie

- Introductieweekend Somatic Experiencing, Trauma Healing Belgium

- Integratief traumatherapeut & psychosomatoloog, AIHP

- Relaxatietherapeut, Centrum Open Mind